Programy UE

20 sierpnia 2012

Kościan Smakował z Paolo Cozza

Niebywałą atrakcją niedzielnego Festiwalu Kościan Smakuje był występ kulinarny mieszkającego w Polsce Włocha Paolo Cozza.

Wspaniale opowiadał o zwyczajach kulinarnych i specjałach kuchni włoskiej, a asystujący mu kucharz przygotowywał według omawianych przepisów potrawy do degustacji, które kościaniakom zdecydowanie smakowały. balenciaga outlet Dzieci również mogły przenieść się w Krainę Smaków do „Świata Pizzy” przygotowując tę najbardziej rozpoznawalną neapolitańską potrawę podczas zajęć kulinarnych. Jak co roku, niesłabnącym powodzeniem wśród dzieci cieszył się konkurs przebierańców. Dla wszystkich przebranych były pamiątkowe czapeczki, dla najlepszych wspaniałe nagrody m.in. tablet, DVD, odtwarzacze MP3 i MP4, itp. Najmłodsi bezpłatnie mogli się bawić na zjeżdżalni dmuchanej. Poza tym mogli korzystać z trampoliny i kolejki, czy chodzenia po wodzie w dmuchanej piłce. W koncercie wystąpił zespół ludowy „Turewianki” i zespół Tabasco Band. Podczas festiwalu wystawione były stoiska z produktami regionalnymi, m.in. miody, piwa, pierniki, wypieki domowe i inne.