14 maja 2018
Szkolenie - Działalność gastronomiczna, a wymogi SANEPIDU
Miejscowość: Kościan
Miejsce: OWP Kościan
Data zakończenia: 2018-05-21
Organizator: OWP
Zapraszamy wszystkich zainteresowanych na bezpłatne spotkanie informacyjne pod hasłem Działalność gastronomiczna, a wymogi SANEPIDU 21 maja 2018 r. o godz. 14.00 w Ośrodku Wspierania Przedsiębiorczości w Kościanie, ul. Dworcowa 1 (budynek dworca PKP, I piętro)
Podczas spotkania pracownicy Powiatowej Stacji Sanitarno-Epidemiologicznej w Kościanie omówią zagadnienia dotyczące:
- Przepisów prawa żywnościowego, których muszą przestrzegać przedsiębiorcy prowadzący działalność w sektorze spożywczym.
- Rejestracji i zatwierdzenia zakładu małej gastronomii w Inspekcji Sanitarnej.
- Wymagań sanitarno-technicznych dla zakładu małej gastronomii.
- Omówienia zasad Dobrej Praktyki Higienicznej oraz Dobrej Praktyki Produkcyjnej.
- Wykazu składników i alergenów dla oferowanych potraw.
Zgłoszenia przyjmujemy do 18 maja 2018 roku do godz. 15:00. Osoby zainteresowane udziałem proszone są o przesłanie załączonego formularza pod adresem e-mail: biuro@owp.koscian.net. Liczy się kolejność zgłoszeń. Liczba miejsc ograniczona.
Więcej informacji pod nr telefonu 65 512 77 83.